Verwijdering Van Ouderdomsvlekken Op Het Gezicht

Ik klikte toevallig op dit topic dinsdag en las deze reactie. 's Middags stond ik bij de drogist en zag ik toevallig de crème liggen.

Zoals bij een laser, wordt IPL licht selectief geabsorbeerd door de bruine kleur van de lypofuscine ophoping. Daardoor worden de bruine ouderdomsvlekjes verwijderd. Normaliter zijn ouderdomsvlekken na gemiddeld drie behandelingen verdwenen of in ieder geval minder zichtbaar maar succes wordt niet gegarandeerd. Bovendien moet je na een IPL behandeling toch een aantal voorzorgsmaatregelen in acht nemen en is IPL niet helemaal zonder risico. Er zijn namelijk wel wat bijwerkingen. Zo zal na de behandeling de huid wat rood worden gedurende enkele dagen. Daarna zal de bruine vlek licht afschilferen en soms enkele lichte korstjes vertonen gedurende een tot twee weken. Uitzonderlijk kunnen witte of bruine vlekken ontstaan gedurende 2 tot 6 maanden. Zeer uitzonderlijk ontstaan oppervlakkige brandwonden met lichte littekens als gevolg.

Cover creme : pigmentvlekken camoufleren. Hiervoor adviseren wij de Covercream uit hun foundationrange. Deze medische camouflerende covercream is speciaal ontwikkeld voor ieder die zijn of haar storende onzuiverheden (pigmentvlekken) wil bedekken, een gezonde teint wil hebben of voor ieder die zijn huid met een total sunblock (factor 100) wil beschermen tegen (UV-licht). De huid blijft wel ademen , wat een normale foundation niet doet.

Tijdens de behandeling wordt het pigment in de huidcellen met laserlicht kapotgeschoten, terwijl de omliggende cellen grotendeels onbeschadigd blijven. Dit voelt alsof er speldenprikjes in de huid worden gegeven. Eventueel kan gebruik worden gemaakt van een verdovende gel of een lokale verdoving. Tijdens het laseren kan de huid licht zwellen en rood kleuren.

In zeldzame gevallen kunnen ouderdomsvlekken ineens van vorm veranderen. Het is dan altijd goed om er een arts naar te laten kijken. In de meeste gevallen is er niks aan de hand, maar het kan wel een reden zijn om de ouderdomsvlekken te laten verwijderen. Ook als u de ouderdomsvlekken ontsierend vindt is het natuurlijk mogelijk ze te verwijderen. Lentigo kan uw leeftijd verraden en u er ouder uit laten zien dan u wilt.