Smeren, Smeren, Smeren! Tips Om Je Huid Te Beschermen

Eerste hulp bij zonnebrand! Deze tips kunnen je huid verlichten na iets te veel onbeschermde zonne-uurtjes.

Ook mijn blog is niet zo jong meer; mijn eerste stukje schreef ik alweer 6 jaar geleden in 2009. Hoewel ik het idee heb dat mensen de laatste jaren steeds bewuster bezig zijn met de keuze van hun huidverzorgingsproducten is er nog een hele hoop werk te verzetten om al die cosmetica fabels de wéld uit te krijgen. Omdat ik goede hoop heb dat het me ooit gaat lukken, deel ik vandaag met jullie een interview dat ik gegeven heb voor Gezond-nu over fabels en feiten in huidverzorgingsland.

Oxidatieve belasting wordt veroorzaakt door het onevenwicht tussen de aanmaak van vrije radicalen en het vermogen van het lichaam om deze met antioxidanten te neutraliseren. Omdat UV-licht een korte golflengte heeft, kan dit alleen doordringen in de hoornlaag (stratum corneum), opperhuid (epidermis) en lederhuid Dit zijn allemaal delen van de bovenste huidlagen (dermis).

Niet waar - Donkere huidtypes, zoals Aziaten, Spanjaarden en Afrikanen zullen snel bruin worden en zelden verbranden. Dat wil echter niet zeggen dat hun huid door de zon niet verouderd of dat zij geen huidkanker kunnen krijgen! Hele donkere, zwarte huid heeft een natuurlijke SPF van ongeveer 13-16, en filtert daardoor 2x zoveel UV-stralen als een witte huid. Maar dat betekent niet dat deze mensen immuun zijn voor zonschade. Mensen met een donkere huid hebben echter wel vaak de instelling dat zij beschermt zijn (waarschijnlijk omdat ze niet verbranden). Maar, huid is huid, en zou altijd beschermt moeten worden.

De hoeveelheid UVA- en UVB-straling waarmee de huid in aanraking komt, hangt af van veel factoren, zoals het tijdstip van de dag, het seizoen, de hoogte en de geografische locatie. Tijdens perioden van intensieve UVA- en UVB-straling, bijvoorbeeld op het midden van een warme zomerdag, wordt aangeraden om beschermende kleding te dragen en een zonnebrandmiddel te gebruiken als je naar buiten gaat.