Ouderdomsvlekken En Pigmentvlekken Behandelingen

Veel soorten pigment is te verwijderen of verminderen met lasertherapie. In de Huidzorg klinieken werken wij met een Q-switched Robijn of Q-switched YAG laser om pigment te behandelen (afhankelijk van de kleur pigment en de eigen huidskleur). Tijdens de behandeling wordt de laser gericht op de pigmentvlek. De laser geeft een lichtbundel af op de pigmentvlek. De energie van de laserstraal wordt geabsorbeerd door het melanine (pigmentcellen) in de vlek. Hierdoor ontstaat als het ware een explosie in het melanine waardoor dit in zeer kleine deeltjes wordt gefragmenteerd. Het lichaam ruimt deze deeltjes zelf op door dit via een natuurlijk proces af te voeren.

De Cosmelan behandeling is inmiddels al ruim 25 jaar een erkende behandeling voor het oplossen van hyperpigmentaties en wordt toegepast door huidtherapeuten en dermatologen en gekwalificeerde hiervoor opgeleide schoonheidsspecialisten. Cosmelan heeft zich door de jaren heen, wereldwijd bewezen als dé behandeling voor hyperpigmentatie en melasma. De Cosmelan behandeling heeft als doel de tyrosinase in de verschillende fasen van pigmentvorming af te remmen, waardoor hyperpigmentatie sterk zal verminderen of zelfs geheel verdwijnt.pigmentvlekken verwijderen vergoeding

Ouderdomsvlekken , ook bekend als 'lentigines' of 'levervlekken', zijn goedaardige gepigmenteerde huidafwijkingen, die vooral optreden bij mensen van 60 jaar en ouder. De plekken zijn vaak een gevolg van een teveel aan zonnestralen. Ze komen dan ook vooral voor op de rug van de hand, de armen, het decolleté en het gezicht. Ouderdomsvlekken zijn goedaardig en behoeven daarom niet behandeld te worden. Vanwege cosmetische bezwaren kiezen sommige mensen ervoor om ze te verwijderen.

Na de laserbehandeling kan de huid licht opzwellen en wat branderig aanvoelen. Dit verdwijnt binnen 1 tot 2 dagen. De behandelde pigmentatie wordt meestal eerst iets donkerder. De kleur van de huid normaliseert binnen een aantal dagen door het afschilferen van de opperhuid. Bij dieper pigment kan dit tot enkele weken duren. Na de behandeling is de huid nog 4 weken extra gevoelig voor de zon. Daarom dient u blootstelling aan de zon zoveel mogelijk te vermijden en het behandelde gebied goed in te smeren met zonnebrandcrème. U kunt na de behandeling uw dagelijkse bezigheden direct weer hervatten.

Na oriëntatie op internet intakegesprek bij de kliniek alwaar mij werd aangeraden mijn hele gezicht te laten laseren. Over het resultaat na 2 behandelingen was ik tevreden. De huid zag er wat strakker uit en de pigmentvlekken waren verdwenen. Na 2 jaar kwamen de pigmentvlekken geleidelijk aan terug. Structuur van de huid is door de behandeling veranderd.