Natuurlijke creme tegen ouderdomsvlekken

Als we ouder worden verandert de huid. Veel bejaarde mensen krijgen bruine vlekken in hun gezicht en op de handruggen. Medisch gezien is een therapie niet benodigd echter omdat ze vaak niet mooi gevonden worden zoeken we toch een uitkomst. We bepraten hoe ouderdomsvlekken ontstaan en wat hier tegen gedaan kan worden.
Oplossing tegen pigmentvlekken

De beste selectie Natuurlijke creme tegen ouderdomsvlekken en pigmentvlekken.

Wat zijn ouderdomsvlekken?
Ouderdomsvlekken worden ook wel levervlekken genoemd. De officiele naam is lentigo. Deze platte bruine pigmentvlekken kunnen verschillende afmetingen hebben. Ze komen voornamelijk voor op plekken waar de huid gedurig in de zon komt, bijvoorbeeld in het gezicht, op de handen, schouders en armen. Ouderdomsvlekken komen veel voor bij mensen boven de 40 jaar. Toch zijn er ook jongeren mensen die ze krijgen. Vooral mensen met een lichte huid zijn hier gevoelig voor.

Pigmentvlekken en Ouderdomsvlekken, hoe onstaan ze?

De huid bestaat uit verschillende lagen. De opperste laag is de opperhuid. Deze bestaan uit huidcellen die zich iedere maand verversen. Onderin de opperhuid worden nieuwe cellen aangemaakt. De opperste oude cellen (huidschilvers) vallen van de huid af en de onderste komen langzaam omhoog. Wanneer de huid blootgesteld wordt aan UV-straling maakt het lichaam uit bescherming nieuwe cellen met meer pigment aan. Pigment kleurt de huid donkerder. Des te meer donkere cellen er aangemaakt worden des te donkerder de huid zal zien.

Bij teveel blootstelling aan zonlicht kunnen de cellen ontregeld raken. Het gevolg is een opeenstapeling van pigment. Ook wel hyperpigmentatie genoemd. Voornamelijk mensen met een lichte huid hebben sneller last van pigmentvlekken.

De sterkte van UV-straling uit zonlicht is dus een omvangrijke oorzaak van het ontstaan van pigmentvlekken. Alsook het gebruik van bruiningslampen en zonnebanken kunnen verkleuringen teweegbrengen. Naar mate we ouder worden wordt de huid voortdurend meer aan de zon blootgesteld. De pigmentvlekken die dientengevolge opkomen noemen we ouderdomsvlekken.

Het voorkomen van ouderdomsvlekken kan door felle zon te vermijden. Gebruik een juiste zonnebrandcreme met een hoge beschermingsfactor om pigmentvorming te voorkomen.

Hoe Pigmentvlekken wegwerken

Pigmentvlekken zoals ouderdomsvlekken zijn ongevaarlijk. Geneeskundig gezien hoeven ze dus ook niet behandeld te worden. Desalniettemin kunnen grote vlekken als hinderlijk worden ervaren. Er zijn behandelingen om het pigment lichter te maken of te verwijderen.

Bij een therapie om de huid lichter te maken wordt het pigment in de donkere huidcellen lichter gemaakt. Een goede creme remt gelijk de vervaardiging van pigment in nieuwe cellen. De huid zal dientengevolge permanent lichter zijn. De organische ingredienten in een gode creme hydrateren en voeden de huid. Dientengevolge blijft de huid flexibel en mengen de nieuwe lichte cellen zich makkelijker met de huidskleur er omheen. Er ontstaat een egaal effect.